Tijdens een feest of borrel moet er altijd muziek worden gedraaid. Dat kun je doen met een eigen playlist of toch kiezen voor een DJ. Maar wat is een DJ precies? Hij voert verschillende werkzaamheden met muziek uit. Dat doe hij met eigen of geleend materiaal. Je kunt ook zelf een DJ worden met de juiste hulp. Lukt het je niet dan kun je er altijd nog een huren.

Wat is een DJ?

Een DJ mixt als het ware verschillende muziek door elkaar zodat je een vette mashup krijgt. Naast mixen zorgt een DJ er ook voor op een avond dat de nummers goed met elkaar overlopen. Dat moet vlekkeloos gebeuren zodat je dat niet hoort. Een DJ moet over je juiste technische kwaliteiten bezitten zodat die dat kan doen. Ook is een DJ een echte sfeermaker en weet hij altijd wanneer welk liedje gedraaid moet worden. Dat is een echte DJ.

Hoe word je een DJ?

Tegenwoordig kan iedereen een DJ worden. Met het juiste apparatuur kun je zelf oefenen en je vaardigheden en techniek verbeteren. Daarna is het tijd om je muziek te verzamelen en eventueel een bepaald genre te kiezen. Verder kun je zelf kiezen of je op eigen apparatuur wilt draaien of elke keer apparatuur van de zaal gebruikt. Als je veel draait dan kun je het beste eigen materiaal gebruiken.

Waar draait een DJ allemaal?

Je hebt verschillende soorten DJ’s die elk op hun eigen manier draaien. Zo is een radio DJ ingesteld om muziek aan elkaar te praten. Vaak wordt er meer gepraat dan muziek gedraaid. Wat meestal heel vervelend is. Verder zijn er ook altijd DJ’s in de clubs. Wat dus club DJ’s zijn. Zij zorgen er wel voor dat de verschillende nummers goed overlopen. Vaak zijn club DJ’s het meest gevraagd. 

Altijd een DJ

Het is leuk om altijd een DJ te hebben op je feest. Daarom zijn er genoeg bedrijven waarbij je DJ’s kunt huren. Zoals bij Psound, waar ze voor elke gelegenheid wel een geschikte DJ hebben. Geen feest is compleet zonder DJ dus zorg ervoor dat je er eentje huurt voor jou feest. Laat het feest maar beginnen!