Te oud voor uitgaan

Uitgaan, het is iets wat de meeste onder ons vaak doen of hebben gedaan tijdens onze jeugd. De ene uiteraard al wat meer dan de andere, sommige mensen hebben er namelijk geen behoefte aan. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog wel de eerste keer wanneer die een stapje in de wereld heeft gezet. Sommige deden dit al op de leeftijd van 14 of 15 jaar, andere dan weer pas op 17 jaar. Maar is er eigenlijk een leeftijd vanaf wanneer je mag beginnen uitgaan en nog beter, vanaf welke leeftijd zou je misschien beter niet meer uitgaan?

Pubers

Het is normaal dat pubers hun horizonten willen verruimen en een stapje in de wereld willen gaan zetten. Maar wat is nu de juiste leeftijd om een kind te laten uitgaan? Uiteraard is het niet mogelijk om hier een vastgepinde leeftijd op te zetten. Belangrijk is om hier als ouder zelf over te beslissen en vooral om duidelijk afspraken te maken rond uitgaan. Het is vooral een kwestie van vertrouwen. Pubers vinden het fijn dat ze het vertrouwen krijgen van ouders om uit te gaan en het is dan ook weer aan hen om het vertrouwen wat betreft afspraken door hun ouders gemaakt, niet te beschadigen. Wees hier als ouder dus heel duidelijk over, zo ontstaan er geen misverstanden.

Te oud

Andersom kan je je evengoed de vraag stellen. Het hoeft niet per se alleen te gaan over wat de juiste leeftijd is om als kind te beginnen met uitgaan maar even goed kan de vraag gesteld worden: wanneer ben je té oud om uit te gaan? Vaak kan je als twintiger perfect een avondje doorzakken in de kroeg of in de discotheek zonder daar de volgende dag al te veel last van te hebben. Maar op je 37ste is dit niet zo evident meer, vaak wordt dit als de leeftijd beschouwt waarop je niet meer uitgaat.

Kater

Heel veel mensen geven aan dat ze op hun 31 jaar stoppen met uitgaan en dit om wel verschillende redenen. Vaak hebben ze er geen behoefte meer aan of het wordt soms ook erg duur. Thuis kan je het evengoed gezellig maken voor veel minder geld. Ook de befaamde kater zorgt er natuurlijk voor dat 31 jarige mensen het uitgaan voor bekeken houden en liever gewoon een avondje op de bank kruipen.

Meer over uitgaan vind je op http://www.discogroothuis.nl