Wat is muziek?

Wat is muziek

Muziek, het is iets dat ons leven vrolijker maakt en we kunnen bijna allemaal niet zonder. Denk maar eens na over hoe vaak we onze radio hebben opstaan tijdens allerlei activiteiten? Of hoe vaak zingen we al dan niet bewust, als we onder de douche staan? Muziek is nu eenmaal heel belangrijk in ons leven, voor sommige mensen is muziek ook een bron van helen of verlichting. Het kan eveneens een enorme troost of steun zijn tijdens moeilijke momenten.

Muziekstijlen

De smaak van muziek is voor iedereen anders. Keuze is er immers genoeg want er zijn tegenwoordig zoveel soorten muziek en zoveel verschillende muziekstijlen dat het te moeilijk wordt om bij te houden. Vroeger was met stijlen als pop, rock en klassiek vaak alles al gezegd en dat is tegenwoordig helemaal anders. Tegenwoordig kan je het algemene basislijstje van muziekstijlen al bijna vermenigvuldigen met 3. Denk maar aan klassiek, pop, rock, folk, Latin, schlager, jazz, R&B en elektronische muziek. Voor ieders wat wils dus!

Muziek in verschillende aspecten

Vroeger had je muziek en dat was het. Tegenwoordig is de term heel breed en valt er over muziek zoveel te vertellen. Zo kan je urenlang praten over verschillende muziekstijlen maar je kan dit evengoed over muziekinstrumenten. Er zijn dezer daags zoveel verschillende muziekinstrumenten en je kan hiervoor dan weer les volgen in een muziekschool. Wordt je er echt heel goed in, dan kan je er misschien zelfs je beroep van maken.

Het ontstaan van muziek

Muziek heeft een grote functie in ons leven en we kunnen ons geen leven zonder muziek voorstellen. Maar was er dan ooit een leven zonder muziek? Want hoe is muziek eigenlijk ontstaan en vooral wanneer? Muziek komt van het Griekse woord musikè en betekent de kunst van muzen. Muzen stonden vroeger symbool voor creatief en origineel zijn. Over hoe muziek ontstaan is, zijn er verschillende theorieën. Zo wordt er gezegd dat muziek is ontstaan door het nabootsen van dierengeluiden. Iemand anders zei dan weer dat muziek ontstond door het uitspreken of roepen van hogere tonen. Later is er tot de wetenschappelijke conclusie gekomen dat muziek geordend geluid was dat door de mens is ontstaan.

Wil je meer weten over muziek? Alles over muziek is te vinden op Discogroothuis.nl!

Aanbevolen artikelen